Skip to main content

Birçok kişi düşen implantın tekrar yerine takılıp takılmadığını merak etmektedir. Düşen, enfeksiyon oluşan implant veya gevşeyen implantlar geç kalındığında hekim tarafından müdahale edilmesi gerekir. Diş hekiminin önerisine göre diş implantın tekrar yeni bir implant takılabilir ya da enfeksiyon varsa temizlenerek eski implant tekrar yerine takılabilir.

İmplant Nedir? İmplant Ne İşe Yarar?

Diş implantı, teknolojinin ve yeni tedavi yöntemlerinin bir arada bulunduğu özel bir tedavi yöntemidir. Önceki zamanlarda çekilen diş bilinen bazı yöntemler ile dolgu işlemi uygulanarak yapılırdı.

Fakat dişlerde doğal bir görünüm elde edemezdi. Klasik yöntemler olan protez yerine artık diş implant uygulanmaktadır. Diş kaybını pek çok insan yaşamaktadır hem estetik hem de sağlık açısından olumsuz bir durumdur.

Diş kaybı yaşayan kişinin sosyal hayatında rahatça konuşmaması, gülmediği ve çekingenlik yaşadığı görülmektedir. İmplant tedavi yöntemi ile birlikte çekilen dişin yerine doğal diş görünümü elde yapılır.

İmplantlar çene kemiğine takılır. Vida görevi görür. Eksik veya zarar görmüş dişlerin yerine implant yapılır. Ve bu implantın üzerine ise protez diş yapılır. Eksik diş tamamlanarak doğal bir görünüm kazandırır. İmplant, titanyum maddesinden yapılır. Çünkü titanyum ağzı için dokusuna en uygun olan maddedir. Aynı zamanda da çok dayanıklıdır. Sadece titanyum değil gerek duyulursa Zirkonyum maddelerinde protez diş için kullanılabilir.

Kimler İmplant Yaptırabilir?

İmplant tedavisi yaptırabilmek için, hastanın öncelikle çene ve ağzı gelişimini tamamlamış olması gerekir. Bunun için 18 yaş ve üstünde bulunan hastalar için implant tedavisi uygulanır. Hastalarda aranan bir diğer özellik ise , çene yapısının bu işleme uygun olup olmadığıdır.

Uygun bulunursa tedavi öncesinde bir muayene gerçekleştirilir. Muayene in ardından diş filmi çekilerek sonuçlar incelenir. Kemik erimesi sorunu bulunanlar öncelikle rahatsızlıkların tedavi ettirerek implant tedavisi görebilirler. Diyabet sorunu olanlarda hekime danışarak bir yıl izlenmelidir. Hastanın kullandığı ilaçlar varsa, bu ilaçların mutlaka hekim tarafından incelenmesi gerekir. İmplant tedavisi 2 ya da 3 seansta yapılır.

Diş İmplantı Düşer Mi?

Diş implamların düşmesi durumuna çok fazla rastlanmaz. Fakat gevşeme ve oynama gibi durumlar gözlemlenebilir. Bunun aslında birçok nedeni vardır. Özellikle yanlış uygulama implant tedavilerinde görülebilir. Kemik erimesi den ve kaynamasından dolayı da düşme sorunu ortaya çıkabilir.

İmplant Nasıl Uygulanır?

Öncelikle muayene yapılır. Muayene ardından izlenecek yollar belirlenir ve operasyona başlanır. İyileşme etabına geçilir. İyileşme etabı bittikten sonra, implant üst yapısı yerleştirilir. En son olarak da protez diş yapılır.

İmplant Üzerine Yapılan Diş Doğal Bir Görünüme Sahip Midir?

İmplantlar diş eti ve kemik altına koyulur. Bundan dolayı üzerine gelen diş ile bir uyum içindedir. Diş içinde zirkon malzemesi kullanıldığı için doğal diş görünümü yakalanmış olur.

Leave a Reply

Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?