İzmir Gülüş Tasarımı

Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Gülüş Tasarımı hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.

Gülüş Tasarımı

Dentomega ile şimdi iletişime geçin ve randevunuzu oluşturun. Hasta temsilcilerimiz 7 gün 24 saat sorularınızı yanıtlamak için hazır!

İletişimde sözsüz parametrelerden biri olarak da bilinen gülümseme en önemli yüz ifadelerindendir.  Ayrıca, gülümseme güvenin de simgesidir gülen insanların daha güvenilir hissettirdiği araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Çekici bir gülüş sosyal açıdan daha itibarlı ve daha ilgi çekici gözükmektedir.

Gülüş tasarımında ana amaç hastaların ihtiyaçlarını, yüzlerindeki karakteristik yapıları anlayıp onlara uygun bir gülüş tasarlamaktır. Standart bir gülüşü her hastaya uygulamaya çalışmak çok basitçedir. Her bireyin farklı bir karakteristiği farklı bir tipik yapısı farklı bir formu ve farklı bir yüz şekli vardır ayrıca, yapılan gülüş tasarımı ile de hastanın fonksiyonel ve biyolojik yapısı da incelenmektedir sadece estetik yönden değil fonksiyon yönünden de değerlendirme yapılması gerekmektedir. Bu işlemler yapılırken, bilim ve teknolojinin ışığında en son çıkan yöntemlerle minimal invaziv dediğimiz hastaya en az zarar verecek şekilde uygulanmalıdır.

Gülüş estetiği eskiden sadece dişlerin ölçü, şekil ve formlarıyla sınırlıyken şimdi ise periodonsiyum dişler, fasiyal analiz, yüzdeki yumuşak dokularla olan ilişkiler, ağız çevresi dokular gibi bir çok komponent bir arada değerlendirilmektedir. Gülüş  tasarımı yunanlı heykeltraş Phidias’tan bugüne gelen altın oran anlayışı gülüş tasarımına rehberlik etmektedir.

Altın oran insan yüzünün alın saç çizgisinden, burundan, çeneden çizilen yatay hatlarla veya gözlerden, dudaklardan ve çeneden geçen yatay hatlarla bölündüğünde aradaki mesafenin altın orana uyduğu ifade edilir.

Konuşma veya gülme esnasında görünen dişler kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bunu etkileyen bireye özgü değişkenler bulunmaktadır; üst ve alt dudak hareketleri, dudak uzunluğu ve iskeletsel değişiklikler etkili olabilir.
Gülüş tasarımı uygulamalarında esas alınan yöntemlerin genç bir gülüşü hedefleyerek kişi için en iyi görünüm elde edilir.

Diş Hekimlerimiz Sizin İçin Açıklıyor

Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Gülüş Tasarımı hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.

Mehmet Ali Koldaş

Gülüş Tasarımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Gülüş tasarımı nasıl yapılır?

Öncelikle hastaların rahatsızlıkları ve sorunun ne olduğu öğrenilerek, hastadan alınan bir ölçü üzerinde model oluşturularak, bu model üzerinde diş kaynaklı sorunların özel bir malzeme ile düzeltildiği bir tasarım yapılır.

Gülüş tasarımı için hastanın yaşı önemli midir?

18 yaşından itibaren bütün hastalara istedikleri taktirde gülüş tasarımı yapılabilir.

Gülüş tasarımında neler yapılır?

Bu işlemler genellikle; gingivektomi adı verilen diş eti estetiği girişimleri, diş beyazlatma (bleaching) yöntemleri, diş eksikliklerinin implant ve protez uygulamalarıyla telafi edilmesi, porselen lamineler ve kaplamalar, zirkonyum kaplamalar ve ortodontik tedaviler (tel tedavisi) olarak sayılabilirler.

Gülüş tasarımı kaç yıl dayanır?

Gülüş tasarımının ömrü şu kadar demek yanlış olsa da kronların ve köprülerin ortalama 10 yıl kullanılması beklenir. Tel ve plak tedavisinde ise daha sonra tedavinin geriye dönmemesi için plak ve lingual reteriner yapılabilir. Rutin diş hekimi kontrollerinde görülen aksaklıklar giderilir.

Gülüş tasarımı hangi dişlere yapılır?

Gülüş tasarımı, görsel olarak daha güzel, düz ve beyaz dişlerle mükemmel bir gülüşe kavuşmanızı sağlayan estetik diş restorasyon uygulamalarıdır. Gülüş tasarımında kişinin yüz şekli, ten rengi, cinsiyeti, yaşı, dudakları, dişlerinin dizilimi ve dişeti formu, ağız ve çene yapısı gibi faktörler dikkate alınır.

Harika bir gülüşe sahip olmak, sandığınız kadar zor değil.

Dentomega'yı şimdi arayarak hemen randevunuzu oluşturabilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz.

Telefon Numaralarımız

7 Gün 24 Saat Arayabilirsiniz 0 232 388 77 99

Bizimle İletişimde Kalın