Skip to main content

Diş sızlaması, acıya ve ağrıya neden olan diş hassasiyetidir. Diş sızlamasına neden olan birçok durum vardır. Diş sızlaması, insanı çileden çıkaran bir hale geldiğinde dayanılmaz bir acı verir. Diş sızlaması, bir nevi diş ağrısı gibidir. Normal aktivitelerinizi bile yerine getirmekte zorluk yaşatır. Peki diş sızlaması neden oluşur? Nasıl geçer? Bu konuyla ilgili bilmeniz gerekenler aşağıda anlatılmıştır.

Diş sağlığı çok önemsenmelidir. Çünkü tek bir çürük diş, diğer dişlerinizin de çürümesine neden olabilir. Diş sızlaması, aniden meydana gelebilir. Sızlamanın şiddeti ise dişinizin durumuna göre değişmektedir. Dişinizde hangi problem olursa olsun doktora gitmeniz gerekir. Bu nedenle diş sızlaması için diş hekiminin yolunu tutmanız, bu durumdan kurtulmanızı sağlayacak en iyi yoldur.

Ağız Temizliğini Önemsememek

Ağız temizliğinin yeteri kadar önemsenmemesi, diş sızlamasına neden olmaktadır. Bu nedenle diş hekimleri, ağız temizliği konusunda sürekli uyarı yapmaktadırlar. Ağız, yenilen besinlerden, ellerinizden ya da başka şeylerden kirlenebilir. Ağızın yapısı, çabuk kirlenmeye müsaittir. Bundan dolayı ağızın sürekli olarak temizlenmesi gerekir. Eğer ağzınızı yeteri kadar temizlemezseniz, diş sızlaması ile karşılaşabilirsiniz. Ağız temizliği ise en iyi diş fırçalama sayesinde yapılır. Ağız içerisinde kalan mikroplar, dişlerin sızlamasını tetikler.

Diş Ve Diş Eti Enfeksiyonları

Diş ve diş eti enfeksiyonları, diş sızlamasının nedenleri arasında yer almaktadır. Diş ve diş etlerinde enfeksiyon oluşması, oldukça yaygın bir durumdur. Enfeksiyon durumlarında diş hekimine gidilmesi şarttır. Çünkü antibiyotik kullanmadan diş ve diş eti enfeksiyonlarından kurtulma ihtimaliniz yoktur. Enfeksiyonun bir an önce temizlenmesi, diş sızlamasını ortadan kaldıracaktır. Ayrıca enfeksiyon, dişlerinizi kaybetmenize de sebep olmaktadır.

Yanlış Diş Fırçalama

Bazı insanlar doğru şekilde diş fırçaladıklarını düşünürler. Ancak maalesef yanılgı içinde olabilirler. Çünkü dişler, rastgele fırçalanmaz. Belli bir diş fırçalama tekniği vardır. Ve bu tekniğin dışına çıktığınız zaman dişlerinize zarar verebilirsiniz. Yanlış diş fırçalama ise diş sızlamasına neden olur. Özellikle de sert şekilde ve bastırarak diş fırçalama yapmak, hiç doğru değildir. Hatta bazı insanlar, özellikle diş etlerini kanatarak pis kanın aktığını düşünürler. Bu düşüncede hareket etmek, sadece diş sızlamasına değil aynı zamanda diş kayıplarına da yol açabilir.

Diş Sızlamasının Diğer Nedenleri Nelerdir?

Diş sızlamasının diğer nedenleri şunlardır:

  • Diş çürümesi
  • Başarısız şekilde yapılan kanal tedavisi
  • Diş eti problemleri
  • Diş kırıkları
  • Kalsiyum eksikliği
  • Reflü
  • Gastrit
  • Stres
  • Yüksek asitli besinler

Gibi durumlar, diş sızlamasının diğer nedenleri arasında sayılmaktadırlar.

Diş Sızlaması Nasıl Geçer?

Diş sızlamasını kolay kolay ortadan kaldıracak bir şey yoktur. Bunun için diş hekimine gidilmesi en makulüdür. Ancak diş hekimine gitmek istemeyenler sarımsak

, karanfil, tuzlu su ile gargara ve misvak gibi doğal yöntemleri deneyebilirler. Bu sayede diş sızlamasını engellemiş olurlar.

Leave a Reply

Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?