Skip to main content

Ağız kokusu sadece yetişkinlere özgü bir durum değildir. Bebeklerde de ağız kokusu problemi meydana gelmektedir. Ancak bebeklerde yaşanan ağız kokusu durumu, ebeveynleri oldukça fazla endişe içerisine sokmaktadır. Çünkü henüz ağız sağlığı yerinde olan bebeklerin ağzının kokmayacağını düşünürler. Bu nedenle de panik yaşamaya başlarlar. Bebeklerde ağız kokusu problemi farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir.

Burada önemli olan durum ise ağız kokusunun bir an önce tedavi edilmesidir. Peki, bebeklerde ağız kokusu problemi tedavi edilebilir mi? Problemin nedeni, aslında tedavi yöntemini gösterir. Bundan dolayı ilk yapılması gereken şey, bebeğin ağzının neden koktuğunu bulmaktır. Bebeklerde ağız kokusunu önemsemeyen ebeveynler de bulunmaktadır. Ancak unutmayın ki bebeklerde ağız kokusu başka bir hastalığın haberini veriyor olabilir.

Bebeklerde Ağız Kokusunun Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde ağız kokusunun nedenleri şunlardır:

  • Uzun zaman boyunca aç kalmak
  • Geniz akıntısı
  • Düzensiz olan ağız bakımı
  • Diş çıkarma dönemi
  • Sürekli ağızdan nefes almak
  • Ülser ve gastrit

Gibi nedenler, bebeklerde ağız kokusu yaratmaktadır. Bu durumları, önceden tespit etmek, ağız kokusunun tedavi edilebilmesi açısından önemlidir. Tedavi için bebeğinizi doktora götürmelisiniz.

Bebeklerde Ağız Kokusunun Tedavisi Var Mıdır?

Bebeklerde ağız kokusunun tedavisi vardır. Bu tedavi yöntemi ise durumun nedenine göre şekillenebilir. Eğer ciddi bir hastalık söz konusuysa tedavi doktor tarafından yapılır. Ancak bebekte ağız kokusu yapan durum, basit bir tedavi istiyorsa evde kendi yöntemlerinizle kokudan kurtulabilirsiniz. Bebeklerde ağız kokusunu ortadan kaldırmanın en iyi yolu, ağız temizliklerini iyi yapmaktan geçer.

Çocuğunuza verdiğiniz her eşyanın ve her yiyeceğin yeterince hijyenik olduğundan emin olunuz. Özellikle de biberon veya emzik gibi direk ağzına alacağı ürünleri, daha dikkatli kullanmalısınız. Gerekli tedbirleri almanıza rağmen bebeğinizdeki ağız kokusu hala devam ederse yapmanız gereken doktora gitmektir. Çünkü ağız kokusu her şeye rağmen devam ediyorsa bilemediğiniz başka bir sebep bulunuyor demektir.

Ağız Sağlığı Problemlerinden Kaynaklanan Ağız Kokusunun Tedavisi

Bebeklerde ağız kokusuna neden olan durumlardan biri ağız sağlığı problemleridir. Bebeğiniz diş çıkarma evresine ulaştığı zaman kokunun meydana gelmesi doğaldır. Bu durum geçicidir. Ancak diş çıkarma sürecinde ebeveynlerin daha hijyenik hareket etmeleri gerekir. Bebeklerin damaklarında çürüme ya da iltihaplanma meydana gelebilir. Bu durumların erkenden tespit edilmesi ve tedavi edilmesi gerekir.

Eksikliklerden Kaynaklanan Ağız Kokusunun Tedavisi

Demir eksikliği ve B12 eksikliği

, bebeklerde ağız kokusu yaratabilir. Bunun tedavi edilebilmesi için de bebeklerinize, demir ve B12 açısından zengin olan yiyecekleri vermelisiniz. Ancak bu besinleri kafanıza göre vermemeniz gerekir. Bir doktor ile bebeğinize uygun beslenme programı yapabilirsiniz. Ayrıca bebeğinize az su verdiğiniz zamanlarda da ağız kokusu oluşacaktır. Bunun için bebeğinizin su ihtiyacını her zaman takip edin.

Sindirim Sistemi Problemlerinden Kaynaklanan Ağız Kokusunun Tedavisi

Bebeklerde görülen sindirim sistemi problemi de ağız kokusu yaratmaktadır. Sindirim sistemi problemleri, uzman hekim tarafından tedavi ettirilmelidir. Böylece ağız kokusu problemi kolaylıkla ortadan kalkacaktır.

Leave a Reply

Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?