Skip to main content

Ağız açık bir şekilde uyumak, birçok insanın başına gelmektedir. Bu durum istemsizce de olsa meydana gelebilir. Ancak çoğu kişi, ağız açık uyumanın dişlere etki ettiğini bilmemektedir. Normalde ağız açık uyumak, insanın daha rahat nefes alabilmesini sağlar. Ama bu şekilde uyumanın dişlere verdiği zarar, yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Bu şekilde nefes alıp vermeye çalışan insanların ağızlarında asidik denge bozulmaktadır. Asidik dengenin olmaması ise diş taşı sorununu meydana getirir. Bunun sonucunda da diş çürükleri oluşmaya başlar. Dışarıdan her ne kadar masum bir durum gibi gözükse de ağzı açık uyumak doğru değildir. Herkesin bu konuda dikkatli olmaları ve ağız açık şekilde uyumamaları gerekir.

Ağız Açık Uyumak Dişleri Çürütür

Ağız açık uyumak, ağız içerisindeki tükürüğün kurumasına yol açar. Tükürük, özellikle de ağız ve diş sağlığı için gereklidir. Çünkü salgılanan tükürük sayesinde ağzınızın içerisinde kalan besin artıkları ve bakteriler yok olur. Tükürüğün böyle bir özelliğe sahip olması, dişlerimizin doğal yönden temizlenmesini sağlamaktadır. Ağızda bulunan tükürüklerin bakterileri temizlemesi, bilimsel bir durumdur. Bundan dolayı ağız açık uyumanın en büyük zararı dişlerimize olur. Eğer ağız açık şekilde uyuyorsanız, bu alışkanlığınızı bir an önce bırakmanız gerekir.

Ağız Açık Uyumak Dişlerin Temizlenmesini Engeller

Ağız açık şekilde uyumak, dişlerinizin temizlenmemesini sağlar. Çünkü ağızdan hava aldığınız zaman tükürüğünüz belli bir süre sonra kurur. Bundan dolayı dişleriniz yeteri kadar temizlenmez. Hatta ağızda tükürüğün kalmaması, dişlerdeki bakterilerin daha da çoğalmasına sebep olur. Durum böyle olunca diş çürükleri de kaçınılmaz hale gelir. Hatta insanların gece uyanıp bir yudum su içmeleri, tükürük salgılanması açısından önemlidir. Ne kadar fazla tükürük salgılanırsa dişleriniz o kadar iyi temizlenir.

Ağız Açık Uyuma Şeklinden Nasıl Kurtulursunuz?

Ağız açık şekilde uyuma şeklinden kurtulmanız için aşağıda verilen yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Nefes egzersizleri yapın.
  • Özel olarak üretilen burun bantlarından kullanın.
  • Burun temizliğinizi yapın.

Bunları yaptığınız zaman ağız açık uyuma şeklinden kurtulabilirsiniz. Özellikle de nefes egzersizleri bu konuda iyi bir tercih olacaktır. Ağız açık şekilde uyumaktan kurtulduğunuz zaman diş çürüğü tehlikesini ortadan kaldırmış olacaksınız.

Ağız Açık Uyumanın Nedenleri

Ağız açık şekilde uyumak, burundan nefes alamayan insanların yaptıkları bir davranıştır. Bunun yanı sıra yanlış şekilde nefes almaya alışan insanlar da ağızlarından nefes alıp verirler. Bu alışkanlıktan kısa zamanda kurtulmanız gerekir. Aksi halde başta diş çürümesi gibi birçok olumsuz duruma maruz kalınabilir.

Ağız Açık Uyuma Dişleri Nasıl Etkiler

Uzmanlar, ağız açık uyuma konusu üzerinde çok fazla durmaktadırlar. Ağız açık uyuyan insanlarda diş problemlerinin görülmesi kaçınılmazdır. Çünkü ağızdan içeri giren hava, tükürüğü kolayca kurutur. Tükürük olmadan dişlerin arasında kalanlar temizlenmez. Temizlenmeyen dişler ise çürüme yaşamaktan kurtulamazlar.

Leave a Reply

Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?