Çene Kistleri ve Tedavileri

Üstün Hizmet.

Size en iyiyi sunmak için çok çalışıyoruz.

Memnuniyet.

Her defasında sizi memnun etmeyi amaçlıyoruz.

Güven.

Ağız sağlığınız Dentomega ile güvenilir ellerde.

Çene Kistleri ve Tedavileri uygulamasını sizin için en basit haliyle anlattık

Çene kisti nedir? Nasıl farkedilir?

Dişlerin yumuşak doku etrefında ya da dişleri barındıran çene kemiklerinde yer alan çoğunlukla diş kaynaklı(odontojen, dişlerin oluşumundan itibaren) nadiren de olsa sebebi bilinmeyen ya da başka bir sebebe bağlı olan içi sıvı dolu ve zarsı çeperi olan keselerdir.Çene kisti, genellikle dudakları iç kısmında, dişlerin kök hizaları ve bulundukları ve buna yakın bölgelerde görülmesine karşın, ancak dilinizde, damakta kısımlarında ve yanakların iç kısmında da meydana gelebilir. Ayrıca dilinizde ya da dudağınızda bunların bağlandığı dokularda piercing takılı ise bu piercinglerin etrafında da çıkabilir. Hasta bu etkenlere bağlı kist yapısını ağrı ve şişlik olarak farkedebilir veya farkedilmeden rastlantısal olarak diş hekimi muaynesinde alınan röntgenlerde ortaya çıkabilir. Kısacası anatomik oluşumlardan ve bunların etkisi dışında olan faktörlerle oluşabilir.

Çene kistleri alınmazsa ne olur? Ne tür sorunlar yaratır?

İyi huylu olduğu düşünülen kistler yavaş büyürler ama beli bir seviyeye geldiklerinde sinüs boşluğu, burun boşluğu, bazı sinirlere baskı yaparak uyuşukluk yaratabilir ve anatomik oluşumlara zarar verebilir. Belli bir büyüklüğe ulaştığında kemikte çok ciddi bir deformasyon ve kemik yıkımıyla beraber iltihaplanma gözlenmekte ve bazı kistler kötü huylu tümöre transforme olabilmektedir. Bu yüzden hızlıca tedavi edilip düzenli takipleri yapılması gerekmektedir.

Çene kisti ameliyatı nasıl yapılır? Takibi nasıl olur?

Kistin büyüklüğüne göre iki tip yöntemle müdahale tercih edilmektedir. Eğer ki kistin tamamı çıkarılacak kadar küçük değil ise, ilgili bölge açılarak kist etrafındaki sağlıklı dokuya kadar temizlenir ve bölge kapatılır. Tamamını çıkarabilmek mümkün değil ise, kist basıncı bir dren ile drene edilerek o bölgenin basıncını azaltıp kistin küçülmesini sağlanıp daha sonrasında küçülen kist ve etrafındaki kötü dokularının tamamı çıkarılarak tedavi edilir. Eğer ilgili bölgene diş varsa, hekimin kararına göre çekilebilir, çekilmez ise kanal tedavisi yapılabilir bununla beraber kemikle olan sağlıksız dokuların kök ucu uygun dolgu materyalleriyle düzenlenerek kapatılabilir. Rutin röntgen ve hekim kontrolleri idame aşamasında kist ve etrafındaki dokuların sağlığının takibi çok önemlidir.

İmplant Uygulamaları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

ÇENE KİSTİ NEDİR?

Yumuşak doku ya da kemikte yer alan çoğunlukla diş kaynaklı(odontojen) nadiren de olsa sebebi bilinmeyen ya da başka bir sebebe bağlı olan içi sıvı dolu, zarı olan keselerdir.

Çene kistleri nasıl farkedilir? Farkedilmez ise ne olur?

Çene kistleri genellikle ağrı ya da şişlik ile ortaya çıkar ve ardından hekime başvuru yapılır. Fark edilmez ise çok büyüyebilir. Kistin büyüklüğüne göre yapılacak cerrahinin tipi değişmektedir. Çene kistlerinin erken teşhisi bu yüzden önemlidir.

Çene kistlerini aldırmazsam ne olur?

İyi huylu olduğu düşünülen kistler yavaş büyürler ama beli bir seviyeye geldiklerinde sinüs boşluğu, burun boşluğu, bazı sinirlere baskı yaparak, anatomik oluşumlara zarar verebilir. Belli bir büyüklüğe ulaştığında kemikte çok ciddi bir deformasyon, iltihaplanma gözlenmekte ve bazı kistler kötü huylu tümöre transforme olabilmektedir. Bu yüzden hızlıca tedavi edilmesi gerekmektedir.

Çene kisti ameliyatı nasıl yapılır?

Kistin büyüklüğüne göre iki tip yöntem tercih edilmektedir. Eğer ki kistin tamamı çıkarılacak kadar küçük değil ise, ilgili bölge açılarak kist temizlenir ve bölge kapatılır. Tamamını çıkarabilmek mümkün değil ise, kist basıncı bir dren ile o bölgenin basıncını azaltıp kistin küçülmesini sağlayıp daha sonrasında kistin tamamı çıkarılır. Eğer ilgili bölgene diş varsa, hekimin kararına göre çekilebilir, çekilmez ise kanal tedavisi yapılmaktadır.

Çene kistleri ameliyatından sonraki süreç nasıldır?

Ameliyattan sonra süreç iyi takip edilmelidir. Hastanın ilaçlarını düzgün kullanması önemlidir. Hastanın yumuşak gıdalarla beslenmesi, cerrahi alanın darbeden korunması önemlidir. Çenelerde görülen kistlerin tekrar etme olasılığı yüksektir. Ameliyat olduktan sonra rutin takip edilmesi gerekmektedir.

Tedavi fiyatlarını mı öğrenmek istiyorsunuz?
Çok basit.

Dentomega ile iletişime geçmenin harika yolları var, dilerseniz ekranın sağ alt köşesinde bulunan konuşma penceresinden temsilcimize yazabilir, bizi hemen arayabilir ya da yandaki e-mail formunu doldurup bize mail gönderebilirsiniz.

Adalet Mah. Manas Bulvarı
72/A Bayraklı / İZMİR
Yol Tarifi Al

+90 232 388 77 99

+90 545 380 70 90






    Harika bir gülüşe sahip olmak,
    sandığınız kadar zor değil.