Ağız Kokusu

Üstün Hizmet.

Size en iyiyi sunmak için çok çalışıyoruz.

Memnuniyet.

Her defasında sizi memnun etmeyi amaçlıyoruz.

Güven.

Ağız sağlığınız Dentomega ile güvenilir ellerde.

Ağız Kokusunu sizin için en basit haliyle anlattık

Toplumsal hayatta insanlarla diyalogumuzu etkileyen faktörler arasındaki en büyük olumsuzluklar içinde kendini gösteren ağız kokusu, pek çok insanın sorunudur. Kişiyi rahatsız hissettirerek utanç verici bir hale bürünmemize sebep olabilecek bu durum çeşitli sebeplere dayanır. En belirleyici unsuru ağız hijyeninin yeterince sağlanamaması gelirken, aynı zamanda ağız hijyeni sağlandığı takdirde dahi geçmeyebilir. Bunun altında yatan nedenler ise kapsamlı bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkarılır. Sabahları uyandığınızda ağzınızdaki rahatsız edici koku oldukça normal sayılırken uzun saatler boyunca geçmeyen ve gün içinde sizi rahatsız edebilecek boyutlara gelen kokunun altında farklı sebepler yatar. Mutlaka doktor muayenesi gerektiren bu durum çeşitli kalıtsal hastalıklarında habercisi olabilir.

Gün boyunca yediğiniz öğünlerin ardından dişleriniz arasına, damağınıza yapışan yiyecek ve içecekler geçici ağız kokusu yaratabilir. Bu durum dişinizi fırçaladığınızda kolaylıkla ortadan kalkar. Bunun yanı sıra bazen bireyin herhangi geçici bir hastalığa yakalandığı durumlarda da ağız kokusuna sıklıkla rastlanabilir. Bu tamamen vücudun enfeksiyon kapmasının genel bir sonucudur. Ağız kokusunun uzun ve ağır sürdüğü takdirde mutlaka bir dişhekimine ağız kokusu tedavisi için başvurmanız gerekir.

Ağız Kokusu Nedenleri

Gün içinde meydana gelen fizyolojik sebepler ve ağız hijyeni sağlanmadığı durumlarda gelişen kokularının yanı sıra farklı sağlık sorunlarına sebep olabilecek durumlarda söz konusudur. Ağız kokusu tedavisi gerektiren nedenler şu şekildedir:
Tütün ürünleri bunun en büyük nedenlerinden biridir. Sigara kullanımı ağız kokusunun yanı sıra aynı zamanda ağız içi kanserine de neden olabilir.
Yemeklerden sonra düzenli fırçalanmayan dişler ve diş ipi kullanmamak oldukça rahatsız edici ağız kokularına neden olur. Dişlerde renksiz ve yapışkan bir bakteri plağı oluşur. Bu plak uzun süre kaldığında ise diş etlerini tahriş eder. Bunun yanı sıra dil bakterileri hapseden bir siteme sahiptir. Düzenli temizlenmeyen ve uygun şekilde takılmayan protezler yiyecekleri parçalar ve kokuya sebep olur.
Ağız Kuruluğu tıp dilinde kserostomi denilen ağız kuruluğunda, tükürük üretimi azaldığı için ağız kokusu artabilir. Tükürük bezleri ise kötü kokulara neden olan partikülleri temizleyerek ağız kokusunu ortadan kaldırır. Sabahları gözlediğimiz ağız kokusunun temel neden ağız kuruluğundan oluşur. Kuru ağız ise tükürük bezlerindeki problemden kaynaklanır.
Kullanılan ilaçların bazıları ağız kuruluğunu tetikler ve ağız kokusu yapabilir. Bazı ilaçlar ise vücut tarafından metabolize edilip parçalanır. Çeşitli kimyasallar olarak vücudumuzda ortaya çıkan bu durum kan dolaşımı ile ciğerlere ilerler ve kötü kokuya sebep olur.
Diş çekilmesi, çene cerrahisi gibi işlemlerin sonucunda ağızda oluşan yaralar kötü kokulara neden olabilir. Aynı zamanda diş çürümeleri ve diş eti hastalıkları da kötü kokuların en büyük sebeplerinden biridir.
Sinüzit, bademcik iltihabı, mide ve bağırsak sistemi hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları, burun ve burun eti hastalıkları da ağız kokusu nedenleri arasındadır.
İmplant, robotik implant, gülüş estetiği, ortodonti tedavisi, diş beyazlatma ağız içi kanseri, çocuk diş sağlığı, pedodonti diş tedavileri, ağız ve diş cerrahi tedavisi, genel anestezi altında diş tedavisi gerektiren uygulamaların öncesinde de ağız kokusu durumu görülebilir.

Ağız Kokusu

Ağız Kokusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ağız kokusu nedir? Kimlerde görülür?

Ağız kokusu genellikle tüketilen besinler , düzgün olmayan diş dizileri  ya da protezler ya da ağız bakımının doğru yapılmaması kaynaklı olarak yaşanmaktadır.
Ağız kokusunun onlarca sebebi vardır ama çoğunlukla %80 civarında ağız , orofarenk ile ilişkili iken %20 civarında başka sebeplere bağlı olarak görülmektedir.
Erkeklerde kadınlardan 3 kat daha fazla gözlemlenmektedir. Yaşla beraber ağız kokusu olma durumu artmaktadır. Toplumda çok ciddi oranda ağız kokusu görülmesine rağmen diş hekimine başvuru sayısı o kadar yüksek değildir. Bu durumun sebebi ağız kokusunu bireyin farkedememesidir.

Ağız kokusunun nedenleri nedir?

Diyet yapmak, ağız kuruluğu, uzun süren açlık.

Düzensiz ve sağlıksız besinlerle beslenmek.
Diş çürükleri ya da diş eti sorunları.
Düzgün olmayan dolgu ve protezler.

Nefes kokusu ve ağız kokusu arasındaki farklar nelerdir?

Bir hastalık neticesinde meydana gelen koku nefes kokusudur.
Nefes kokusu çeşitli hastalıklar sonucu meydana geldiği için hastalık tedavi edilmelidir.  Çoğunlukla ağız bakımını arttırarak geçmeyebilir.

Nefes kokusuna sebep olan hastalıklar nelerdir?

Diabet, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları, akciğer hastalıkları, çeşitli metabolizma hastalıkları, kronik alkolizm ve sigara.

Ağız kokusu neden önemlidir?

Ağız kokusu sosyal olarak izolasyon yaptığı için bireylerde sosyal bir baskı, psikososyal stres ve kişilerin arasındaki iletişimi düşürmektedir. Bu yüzden, altında yatan sebep hızlıca araştırılıp yok edilmelidir.

Sigara ağız kokusu yapar mı?

Sigara diş eti hastalıklarına yol açtığı ve diş taşı birikimini hızlandırdığı için önemli bir ağız kokusu sebebidir. Sigara dilde kıllı dil formasyonuna yol açıp yiyecek tutunmasına da sebep olur ve ağız kokusunu arttırır.

Ağız kokum var ne yapmalıyım?

Öncelikle bir diş hekimine gidip ağızdaki dolguların, restorasyon ve protezlerin hijyenikliği konusunda muayene olduktan sonra ağız hijyenine dikkat etmek, dişleri fırçalamak, dili fırçalamak, diş ipi yapıp arayüzleri temizlemek gibi bakımları yapmak gerekir. Bir müddet kokulu gıdalardan uzak durup, sigarayı azaltma ya da bırakma yoluna gidilmeli, beslenme alışkanlıkları düzeltilip takip edilmelidir.

Dilimde renklenmeler var ne ile fırçalayabilirim?

Dil yüzeyini rahatça temizleyebilmek için özel plastik kazıyıcılar ve ufak fırçalar bulunmaktadır. Dil olabildiğince dışarıya çıkartılır ve bu materyaller ile temizlenir. Özellikle mide bulantısını önlemek için bu tarz materyaller geliştirilmiştir. Fırçalama ile beraber yapılması tavsiye edilir.

Tedavi fiyatlarını mı öğrenmek istiyorsunuz?
Çok basit.

Dentomega ile iletişime geçmenin harika yolları var, dilerseniz ekranın sağ alt köşesinde bulunan konuşma penceresinden temsilcimize yazabilir, bizi hemen arayabilir ya da yandaki e-mail formunu doldurup bize mail gönderebilirsiniz.

Adalet Mah. Manas Bulvarı
72/A Bayraklı / İZMİR
Yol Tarifi Al

+90 232 388 77 99

+90 545 380 70 90






    Harika bir gülüşe sahip olmak,
    sandığınız kadar zor değil.