Skip to main content

İmplant Hakkında Yanlış Bilinen Gerçekler

Bir veya daha fazla diş eksikliklerinde uygulanan bir tedavi olan implant, son yıllarda oldukça rağbet gören bir tedavi biçimidir. Yaptıranların sayısı fazla olmakla birlikte, yaptırmayı düşünüp bazı asılsız nedenlerden dolayı yaptırmaktan çekinen kişi sayısı da oldukça fazladır. Genel itibariyle yaptıranlar baz alındığında implant tedavisinden memnun kalanların oranı da azımsanmamakla birlikte, zaten implant tedavisi başarı oranı en yüksek diş tedavilerinden birdir. Biz de doğru bilinen bu yanlışları sizler için derledik.

İmplant tedavisi oldukça pahalıdır

Maliyetli bir tedavi yöntemi sayılabilir ancak bu oran, altından kalkılamayacak boyutlarda değildir. Uzun süre kullanılabilecek bu uygulama zamana yayıldığında harcanan tutar hesaplı bile sayılmaktadır. Kullanılan malzemelerin kalitesine, ki kalite bu uygulamada en önemli detaylardan biridir, hekim performansına, daha sonradan hastanın yapısının gerektirdiklerine bağlı olarak ekstra işlem gerektirmesine bağlı olarak bu maliyet oranı değişebilmektedir.

İmplant tedavisi çok uzun sürüyor

1-2 gün içerisinde işlem yapılıp evlerine gönderilen hastaların olduğu bilinen bir gerçek olmakla birlikte bu tamamen hastanın ağız yapısıyla da alakalıdır. Muayene olmadan bu kadar net bir ifade kullanmak kişisel olarak yanlış olacaktır.

İmplant yaptırırken ve sonrasında çok ağrı çekilir

Cerrahi müdahale sırasında hasta, lokal anestezi etkisinde altından olacağından ağrı hissetmeyecektir. Ameliyat sonrasında ise insani boyutta hafif ağrılar hissedilebilmekte olup; hekim kontrolünde alınan ağrı kesici ve antibiyotikler sayesinde ağrılar engellenebilmektedir.

Plakalar yerleştirildikten birkaç gün sonra da hasta yaşamsal faaliyetlerine geri dönebilir, zaten öncesinde alışma evresi de atlatıldığı için doğal dişlerini kullanıyor gibi yiyip içebilir. Hasta, doğal kemiğe kaynayan implantlara zamanla iyice alışacak, ağzında yabancı madde taşıyor hissine kapılmayacaktır.

İmplant yapay bir görünüme sahiptir

Tam aksine implantlar, gerçek dişten ayırt edilemeyen ve gerçek diş formuna en yakın materyallerdir. Fonksiyon olarak da doğal diş konforunu sunarlar.

Kemik erimesi olanlar implant yaptıramazlar

Bu durumun boyutu röntgenlerle detaylı olarak belirlenebilmektedir. İleri düzeyde kemik kaybı durumunda hastaya çeşitli yöntemlerle kemik eklemesi yapılarak implant tedavisi uygulanabilmektedir.

İmplant sadece gençlere uygulanabilir

İmplant, kemik gelişimini tamamlayan her yaşta hasta için uygulanabilmektedir. Bunun yanında kişi diyabet, hipertansiyon, kalp rahatsızlıkları gibi hastalıklara sahip değilse implant uygulamasının hiçbir sakıncası yoktur. (Bu gibi kronik hastalıklara sahip kişiler hekim gözetimi altında ve tahlil sonuçlarına göre implant tedavisi olabilmektedirler.)

Mehmet Ali Koldaş

1989 yılında İzmir’de doğdu ilk orta eğitimini Torbalı’da tamamladıktan sonra liseyi İzmir Atatürk Lisesinde okudu. 2007 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimiliği Fakültesine başladı 2012 yılında Diş Hekimliğinde Uzmanlık sınavını kazanıp Süleyman Demirel Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında Uzmanlığa başladı 2017 yılında uzmanlık eğitimini tamamlayarak 2018 yılında Kliniğimizin kurucu doktoru olarak çalışmaya başladı.

Leave a Reply

Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?