İzmir Zirkonyum Diş Kaplama

Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Zirkonyum Diş Kaplama hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.

zirkonyum kaplama

Dentomega ile şimdi iletişime geçin ve randevunuzu oluşturun. Hasta temsilcilerimiz 7 gün 24 saat sorularınızı yanıtlamak için hazır!

Diş kaplama işlemi genellikle metal destekli ve metal desteksiz olmak üzere iki şekilde porselen kaplama olarak uygulanmaktadır. Estetik diş hekimliği uygulamalarında ise diş yapımında da kullanılan zirkonyum maddesinden yararlanılarak daha estetik ve normal, diş ve diş etleriyle daha uyumlu bir tedavi yöntemi olan zirkonyum diş kaplama tercih edilmektedir.

Porselen kaplama dişlerin metalle desteklenmesini gerektirmeyen ve bu özelliğiyle hasta sağlığına büyük katkı sağlayan zirkonyum diş kaplama aynı zamanda estetik açıdan da %100 memnuniyet garantisi sunacak tedaviler uygulanmasına imkan tanır. Estetik anlamda beklentisi yüksek olan hastaların ilk tercihleri arasında yer alan zirkonyum diş kaplaması yıpranmış dişlerde restorasyon, implant üzeri protez uygulama gibi birçok farklı şekilde kullanılabilir.

Porselenin kırılgan bir yapıya sahip olmasından ötürü geçmiş yıllarda yapılan uygulamalarda porselen yüzeyin metal alaşımla desteklenmesi gerekmekteydi ki, bu porselenin kırılmasını önleyen metal altyapı beraberinde birçok dezavantajı getirmekteydi. Zamanla korozyona uğrama riski söz konusu olduğundan ağızda kullanılmaması gereken bir malzeme tipi olan metalde paslanma görülebilir. Ayrıca metal alerjisi olan kişilerde kullanımı imkansız olan bu tür malzemelerin yerini alan zirkonyum diş kaplamaları, bu ve diş etinde kararma gibi pek çok problemin geri dönmemek üzere ortadan kaldırılmasını sağlamıştır.

Zirkonyum Diş Kaplama Nerede Kullanılır?

Diş beyazlatma (bleaching) yöntemleriyle diş rengi değiştirilemeyen kişilerin estetik beklentilerini karşılayan zirkonyum diş kaplama ayrıca ortodonti tedavisi gerektirmeyen, küçük çaplı diş çapraşıklıklarının tedavisinde de kullanılır. Zamanla yapısı bozulan eski dolgular, yıpranan diş yüzeyinin restore edilmesi ve ayrıca arka dişlerin kaplanması ya da köprü yapılması için de zirkonyum diş kaplaması kullanılabilir. Zirkonyum diş kaplamasının tüm bunlara ek olarak implant üstü protez uygulaması şeklinde kullanımı da mevcuttur. Görüldüğü üzere zirkonyum diş kaplaması modern diş hekimliğinde oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Avantajı Nedir?

Uzun süreli kullanım avantajının yanı sıra doku uyumu ve doğal görünüm sunma avantajına sahip zirkonyum diş kaplaması estetik açıdan beklentisi yüksek olan hastaları bile memnun edebilecek kadar kusursuz bir görünüm vaat eder. Doğal görünümüyle en yüksek kullanım performansını bir araya getiren zirkonyum kaplama diş uygulamalarında kullanılan akıllı seramik malzeme sayesinde tedavi sonrasında kendi dişinizden ayırt edilmesi imkansız görünüm sağlanmaktadır. Bunlara ek olarak zirkonyum diş uygulamasında hastanın sıcak soğuk hassasiyeti minimum seviyededir ve ışık geçirgenliği sayesinde zarif ve son derece doğal bir görünüm sağlanır. Sağlamlık anlamında da hiçbir sorun yaşanmayacak kadar yüksek performans sunan zirkonyum diş tatlarda değişim, ağız kokusu ya da diş eti problemlerine neden olmaz. Zirkonyum diş kaplamaların hastaya sunduğu bir diğer avantaj ise yüzeyi pürüzsüz olduğu için diş lekesi ve diş taşı gibi problemleri asgari seviyeye indirger.

Zirkonyum kaplamalar,Seramik veener kronlar,kıymetli metal veya zirkonyum kaplama ücreti hariç 5.040 tl ile 6.035 tl arasında değişmektedir. Bu rakam yapılacak diş sayısı ve zirkonyum blok özelliğiklerine göre değişiklik göstermektedir.

Diş Hekimlerimiz Sizin İçin Açıklıyor

Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Zirkonyum Diş Kaplama hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.

Mehmet Ali Koldaş

Zirkonyum Diş Kaplama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Zirkonyum diş kaplama nerelerde kullanılır?

Estetik diş hekimliği uygulaması olarak zirkonyum diş kaplama tedavisi aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır.

  •        İleri derecede renkleşmelerin tedavisinde,
  •        Daha önceki işlemlerden ötürü aşırı derecede madde kaybı olan, rengi ve yapısı bozulmuş dişlerin tedavisinde,
  •        Köprü tedavilerinde kaplama olarak,
  •        İmplant üstüne eklenen protezlerin yapımında,
  •        Ayrık ve yamuk dişlerin tedavisinde.

Zirkonyum diş kaplama işlemi nasıl uygulanır?

Dişin Aşındırılması: Diş yüzeyinde 1-2 mm arasında bir aşındırma yapılarak diş küçültülür ve diş etinin işleme dayanabilmesi için sağlıklı bir duruma gelmesi beklenir.

Diş Ölçüsünün Alınması: Özel ölçü alma aletleri ve maddeleriyle hassas bir biçimde oluşturulması planlanan kaplama için ölçü alınır.

Kaplamanın Hazırlanması: Alınan ölçüye göre kişinin doğal diş rengine uygun bir şekilde alt kısmında zirkonyum, üst kısmında ise porselen olmak üzere kaplama hazırlanır ve dişe uygunluğu sağlanır.

Kaplamanın Dişe Uygulanması: Kişinin dişine uygun ve sorunsuz hale geldiğinde özel yapıştırıcılarla dişe tamamen adapte edilerek tedavi tamamlanır.

Estetik diş hekimliği uygulaması olarak zirkonyum diş kaplama neden tercih edilmelidir?

Zirkonyum diş kaplamanın estetik açıdan faydaları aşağıdaki gibidir.

  •        Zirkonyum madde olarak metal destekli kaplamalara göre ışık geçirgenliği daha fazla olduğu için dişler daha sağlıklı, doğal, şeffaf ve estetik görünür, matlaşma problemleri ile karşılaşılmaz.
  •        Metal destekli kaplamalarda olduğu gibi zaman içerisinde diş etlerine yakın bölgelerde siyahlaşma durumuyla karşılaşılmaz.
  •        İçerisinde hiç metal bulunmadığı için ağız kokusuna ve ağızda tat değişimine neden olmaz.

Zirkonyum diş kaplama diş etleriyle uyumlu mudur?

Zirkonyum diş kaplama yapılmış dişlerin etrafında bulunan diş etlerine, metal kaplmalara göre çok daha uyumludur ve diş eti çekilmesine neden olmadığı gibi diğer diş eti hastalıklarının görünme olasılığı da oldukça azdır.

Metale karşı alerjisi olan hastalarda zirkonyum diş kaplama tedavisi kullanılabilir mi, herhangi bir sakıncası var mıdır?

Özellikle metale karşı alerjisi olan hastalarda zirkonyum diş kaplama uygulaması tercih edilmektedir. Bu tedavi yönteminde metal hiçbir şekilde kullanılmadığı için herhangi bir alerjik reaksiyon görülmemektedir.

Zirkonyum diş kaplama tedavisinin yaş sınırı var mıdır?

Diş kaplama tedavisi daimi dişlerde uygulanmaktadır ve çene kemiklerindeki değişikliklerin bittiği 20 yaş itibariyle tüm hastalarda uygulanmaktadır.

Bir estetik diş hekimliği uygulaması olan zirkonyum diş kaplama tedavisinin tamamlanması ne kadar sürer?

  • Hastanın herhangi bir diş eti rahatsızlığı yoksa veya var olan sorun tedavi edilmişse genellikle 1 hafta içerisinde zirkonyum diş kaplama tedavisi tamamlanmaktadır.

Zirkonyum diş kaplama işlemi sırasında ağrı hissedilir mi?

Lokal anestezi altında işlemler yapıldığı için tedavi sırasında genellikle herhangi bir ağrı veya sızı hissedilmemektedir. Tedavi sırasında soğuk ve sıcağa karşı dişi koruyacak geçici bir kaplama da yapılarak sızı ve ağrı oluşumu engellenmektedir.

Zirkonyum dişler ne kadar süre kullanılabilir?

Üst yüzeyde pürüzsüz porselen olduğu için madde ve plak birikimine neden olmaz ve çay, kahve ve sigara tüketiminde dişi renk değişimine karşı korur. Diş bakımının düzenli olmasına, kişinin dişini sağlıklı bir şekilde kullanma durumuna bağlı olarak zaman içerisinde revizyon yapılması gerekebilir. Ancak uzun süreler sağlıklı bir şekilde dişler kullanılabilir.

Zirkonyum diş kaplama ne kadar dayanıklıdır?

Zirkonyum diş kaplama oldukça dayanıklıdır ancak normal sağlıklı bir dişte de görüleceği gibi ters ve fazlaca kuvvette çatlamalarla ve kırılmalarla karşılaşılabilir. Yine normal dişlerde olduğu gibi diş hekimi tarafından tedavi edilebilir ve zirkonyum diş kaplaması tekrar yapıştırılarak kişi günlük yaşamına devam edebilir.

Zirkonyum diş kaplama tedavisinden sonra diş bakımı nasıl yapılmalıdır?

Normal diş bakımına devam edilmelidir. Günde en az iki kez diş fırçalanmalı, düzenli aralıklarla diş ipi kullanılmalı ve 6 ayda bir kez diş hekimi kontrolüne gidilmelidir.

Zirkonyum diş kaplama daha sonra dişten ayrılmak istenirse herhangi bir doku kaybına neden olur mu?

Zirkonyum diş kaplamanızı yenilemek gibi nedenlerden dolayı önceki kaplama dişten ayrılırken herhangi bir diş dokusu kaybına neden olmaz. Diş hekimi tarafından rahatlıkla çıkarılabilir.

Harika bir gülüşe sahip olmak, sandığınız kadar zor değil.

Dentomega'yı şimdi arayarak hemen randevunuzu oluşturabilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz.

Telefon Numaralarımız

7 Gün 24 Saat Arayabilirsiniz 0 232 388 77 99

Bizimle İletişimde Kalın