Skip to main content
Genel

Neden Diş İmplantı Yaptırmalıyım?

By 01 Ekim 2019Ocak 12th, 2023No Comments

Neden Diş İmplantı Yaptırmalıyım?

Talihsiz nedenlerden dolayı yaşadığımız diş kayıpları hayatımızı her yönden olumsuz etkilemekte. Estetik yönden, yemek yeme alışkanlıklarımız ve iletişim kurarken yaşadığımız zorluklar yönünden bizlere zor anlar yaşatsa da diş kaybının çözümleri yok değil.

Bu çözümlerden en kalıcı ve sağlıklı olanı implant tedavisi olarak biliniyor. Çene kemiklerimizde açılan oyuklara yerleştirilen titanyum vidalarla yapılan implant tedavisi, uzun ömürlülüğü ve doğal diş yapısına oldukça benzemesinden dolayı son yıllarda fazlaca tercih edilen bir tedavi yöntemi. Kemik gelişimini tamamlayan ve yaptırmasına engel oluşturacak ciddi rahatsızlıkları bulunmayan tüm yetişkin bireyler tedaviyi kolaylıkla yaptırabiliyor. İmplant tedavisinin avantajları saymakla bitmiyor. Siz de çeşitli tedavi yöntemleri varken neden diş implantı yaptırmalıyım? Diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte nedenleri:

Kalıcı bir uygulamadır

Hareketli protez gibi geçici ve zahmetli uygulamaların aksine kalıcı bir uygulamadır. Belirli bir harcama sonucunda yaptırdığınız uygulama, zamana yayılarak uzun süre sizinle kalır ve bekleyişinizin hakkını verir. Kalıcılığı sayesinde gerekli rutin diş bakımınız ve gideceğiniz kontroller haricinde dişleriniz için bir daha ekstra uğraş içinde olmanız gerekmez.

Sağlığınız için en iyisidir

Diş sağlığınız için geçici çözümlerin beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının aksine diş implantı, doğal dişimize en yakın tedavi yöntemi olduğu için düzgün çiğneyememe sorununa karşın oluşan sindirim problemleri, sağlıksız beslenme ve takma diş gibi uygulamaların neden olduğu çene kemiği erimesi gibi sorunlarla karşılaşmamızı engeller.

Öz güveninizi pozitif yönde etkiler

İnsanlarla iletişim kurarken, gülümserken dişlerinizin nasıl görüneceğini artık düşünmeyerek kendinizi o anki ortama daha fazla verebilecek ve kendinizi daha rahat ifade edebileceksiniz. Haliyle bu durum da öz güveninizi ve pozitif ruh halinizi pekiştirecek. Aynaya bakarken bile kendinizi daha iyi hissedeceğiniz de artık bir gerçek.

Ağrısı minimum düzeyde olan bir süreçtir

Cerrahi uygulama, lokal anestezi altında yapıldığından dolayı işlem sırasında ağrı hissedilmez ve sonrasında ise çekilen hafif düzeydeki ağrılar hekiminizin takibinde kullandığınız antibiyotikler ve ağrı kesicilerle birlikte engellenebilir. Tüm bu süreçlerin sonucunda ise 1-2 gün içerisinde her şey normal haline döner ve yeme içme gibi rutin yaşamsal faaliyetler rahatlıkla yapılabilir.

Leave a Reply

Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?