Skip to main content

Estetik Diş Hekimliği

Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Estetik Diş Hekimliği hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.

Estetik Diş

Dentomega ile şimdi iletişime geçin ve randevunuzu oluşturun. Hasta temsilcilerimiz 7 gün 24 saat sorularınızı yanıtlamak için hazır!

Estetik diş hekimliği, konuşma bozukluklarının giderilmesi, kaybedilen çiğneme fonksiyonlarının kazanılması ve estetik görüntü elde edilebilmesi için diş ve diş etleri üzerinde yapılan işlemler ve tedavilerle ilgilenir.

Diş hekimliğinin farklı branşlarını bir araya getiren estetik diş hekimliği; çiğneme fonksiyonu kayıpları ve konuşma bozukluklarının giderilmesi için gerçekleştirilen tedavileri estetik anlamda da beklentileri karşılayacak şekilde gerçekleştirmeye yönelik uygulamaların tamamıdır. Bu bağlamda estetik diş hekimliği diş ve diş eti sağlığını ilgilendiren her konuda işlem ve tedavi uygulamaktadır.

Estetik Diş Hekimliği Uygulama ve Tedavileri

Sağlıklı ve estetik bir gülüşle, hastanın özgüvenini taçlandıracak tedavi ve uygulamaları gerçekleştiren estetik diş hekimliği oldukça geniş bir alanda uygulama yelpazesine sahiptir. Bu uygulama ve tedavi yöntemlerinin başındaysa diş eti estetiği, gülüş tasarımı, diş beyazlatma, estetik dolgu, porselen lamina, metalsiz kaplama gelmektedir. Estetik anlamda en iyi ve daha da önemlisi doğala en yakın görünümü elde etmeyi hedefleyen tedavi ve uygulamalarda hastanın yüz şekli, ten rengi, konuşma ve gülümseme biçimi gibi birçok detay analiz edilmekte ve tedavinin seyrine tüm bu analizler neticesinde karar verilmektedir. Dolayısıyla estetik diş hekimliği uygulama ve tedavilerinin bu bağlamda “kişiye özel” olduğu unutulmamalıdır.
Gülümseme esnasında diş etinin görünmesi ve diş etinin de sağlıksız olması durumunda estetik diş hekimliği öncelikle hastanın diş etinin sağlığına kavuşması için gerekli tedaviyi uygulamakta ve sonrasında gerekli olması durumunda küçük bir lazer dokunuşuyla diş eti uyumlandırması yapılmaktadır. Böylelikle hastanın estetik açıdan ideal bir gülümsemeye sahip olması sağlanır.

Lamine kaplama ve diş beyazlatma da estetik diş hekimliği kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların en çok ilgi görenleri arasında yer almaktadır. Diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilen diş beyazlatma işlemleri, başta sigara kullanımı ve kahve, çay gibi leke bırakıcı gıda maddelerinin tüketiminden kaynaklı sararma ve lekelerin ortadan giderilmesini sağlar. Diş etinin korunarak, diş üzerine uygulanan özel bir solüsyon sayesinde gerçekleştirilen diş beyazlatma işlemi diş yüzeyine yüksek ışın kaynağı uygulanması ve böylelikle dişlerin istenen beyazlığa kavuşmasının sağlanmasıdır.
Kişiye özel tedavi ve uygulamaları içeren estetik diş hekimliği hastanın daha sağlıklı ve estetik anlamda daha hoş görünen bir gülümsemeye kavuşmasını sağlar.

Diş Hekimlerimiz Sizin İçin Açıklıyor

Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Estetik Diş Hekimliği hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.

Mehmet Ali Koldaş

Estetik Diş Hekimliği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Estetik diş hekimliği tedavileri ne gibi durumlarda kullanılır?

  •        Dişte istenmeyen renk, şekil ve form bozukluklarında,
  •        Travma ve çürük nedeniyle çapraşıklaşan dişlerde,
  •        Diş etlerinin görünüşünde,
  •        Yüzün genel hatlarıyla diş, çene ve diş etleriyle olan uyumunu tamamlamak için estetik diş hekimliği tedavileri uygulanır.

Estetik diş hekimliği hangi tedavi yöntemleri ve işlemlerle ilgilenir?

Estetik diş hekimliğinin uyguladığı tedavi yöntemleri aşağıdaki gibidir.

  •        Porselen lamina (porselen yaprak) diş yapımı,
  •        Diş kristali,
  •        Diş dövmesi,
  •        Gülüş tasarımı,
  •        Estetik diş dolgusu,
  •        Bonding,
  •        Diş beyazlatma.

Porselen lamina (porselen yaprak) diş nedir?

Kişinin estetik algısına ve beklentilerine göre diş rengini ve şeklini kalıcı bir şekilde değiştiren bir estetik diş hekimliği uygulamasıdır. Düzgün, samimi ve doğal bir gülümseme elde etmek için kişi için özel hazırlanan lamina (porselen yaprak) diş hekimince dişin yüzeyine yapıştırılır.

Porselen laminalar neden kullanılır?

  •        Diş beyazlatma işlemini yeterli görmeyerek kalıcı beyazlık isteyen veya antibiyotik kullanımı sırasında ileri derecede renk değişimi gözlemlenmiş hastalarda,
  •        Daha doğal ve düzgün bir gülümseme için gülüş tasarımının bir parçası olarak,
  •        Dişler arasında bulunan boşlukların doldurulması, diş yüksekliklerinin ayarlanmasında kullanılır.

Recontoring nedir ve hangi durumlarda uygulanır?

Dişlerin boyutunda ve diş minesinin yüzeyindeki bozuklukların düzeltilmesi için gerekli aşındırmaların yapılması işlemidir. Genel diş görünümü düzelterek gülüş tasarımının önemli bir parçası olmaktadır.

Bonding nedir ve estetik diş hekimliğinde neden kullanılır?

Diş yüzeyinin istenilen hale gelebilmesi için diş rengindeki kompozit materyalin uygulanmasıdır. Dişlerin arasında bulunan boşlukların kaldırılması ve diş şekillerinin düzeltilmesi için kullanılan yarım saat ila bir saat arasında süren, ekonomik bir tedavi yöntemidir.

Inley ve onley uygulamalar nedir ve hangi durumlarda kullanılır?

Diş içinde (inley) ve diş dışında (onley) bulunan, Dolgu uygulamasına gerek duyulmayacak küçüklükte ancak kaplama ile de çözülemeyecek büyüklükteki kırıklar ve diş kayıplarının tedavisi için kullanılan yöntemlerdir. Öncelikle diş hekimi tarafından eksiklik bulunan diş ve o dişin etrafında bulunan dişlerin ölçüsü alınır ve ölçüye uygun inley veya onley hazırlanır. Bu uygulamalar prova edilerek diş hekimi tarafından kapanışa uygun olarak yapıştırılır ve dişler kullanıma uygun hale getirilir.

Diş kristali nedir ve nasıl uygulanır?

Diş kristali (diş pırlantası), gülüş tasarımında kullanılan ve dişe özel yapıştırıcılarla yapıştırılan bir aksesuardır. Diş kristali uygulanacak bölgede diş hekimleri tarafından öncelikle kristali yapıştırmak amacıyla az miktarda aşındırma yapılır. Daha sonra özel yapıştırıcılarla kristal takılır. Bu işlemi dişlerinizin zarar görmemesi adına diş hekimi tarafından yapılması en doğru yaklaşımdır. İstenildiğinde yine diş hekimi tarafından bu kristal çıkarılarak diş yüzeyi uygun hale getirilebilmektedir.

Diş dövmesi nedir ve nasıl uygulanır?

Diş dövmesi, diş kristali gibi gülüş tasarımının bir parçası olan aksesuardır. Kişinin diş ölçüsüne ve istediği motife göre 2 ya da 3 gün içerisinde kaplama hazırlanır ve diş hekimi tarafından dişe uygulanır. Kaplama olarak uygulandığı ve boya maddesi içermediği için kalıcı bir işlemdir.

Harika bir gülüşe sahip olmak, sandığınız kadar zor değil.

Dentomega'yı şimdi arayarak hemen randevunuzu oluşturabilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz.

Telefon Numaralarımız

7 Gün 24 Saat Arayabilirsiniz 0 232 388 77 99

Bizimle İletişimde Kalın
Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?